Beverfruer på flyttefot

Astrid Elisabeth Henden, Tove-Lise Storrø og Kristine Bruvik Vikse har mange ting til felles, som en godt over middels stor interesse for interiørdetaljer. I januar får de også så og si samme bostedsadresse – i Beverskaret Terrasse. – Vi klarer knapt å vente.

På kaffebaren Hos Carlos på Gamle Slaktehuset ble det i førjulsstria 2016 stiftet en høyst uformell sosial forening – Beverfruene. Trioen består av Astrid Elisabeth Henden, Tove-Lise Storrø og Kristine Bruvik Vikse, som alle flytter inn i Beverskaret Terrasse i januar 2018.

Kristine og Astrid har et langvarig vennskap bak seg. De bodde blant annet sammen i Oslo for det de betegner som ørten år siden, og begge har frem til nå bodd i Skåredalen i mange år.

– Så i rundt 15 år har vi gått tur i området hvor Beverskaret nå er bygget, så vi kjenner jo godt til de mange flotte turmulighetene vi snart får like utenfor døra vår, sier Kristine.

Inspirert av reklamefilm

Tove-Lise og mannen bor for øyeblikket på familiehytta i Valevåg. Astrid og familien har flyttet inn til hennes bror som har overtatt deres barndomshjem. Kristine og mannen bor også på hytta, hvor de har do som må tømmes og hvor oppvasken gjøres unna for hånd.

 Alle tre er enige om at mellomstasjontilværelsen går helt strålende, så lenge de vet at det befinner seg en splitter ny leilighet i Beverskaret i andre enden av ventetiden.

– Der skal vi jo bo til vi blir gamle og grå, så vi fant ut at det bare var å sette i gang med å  å bygge relasjoner, smiler Kristine.

Dermed ble etter hvert den relasjonsbyggende og sosiale foreningen Beverfruene et faktum. Damene forteller at navnet Beverfruene selvsagt er humoristisk ment, og at navnet dukket opp etter at de så den morsomme reklamefilmen for Beverskaret med beverne som løper rundt og bygger boliger i «Beverly Hills».

Siden det første møtet i julen har trekløveret med jevne og ujevne mellomrom vært samlet rundt kaffekopper, vareprøver og inspirerende materiell, samtidig som de også har hatt interiørpraten gående via Messenger.

Gratistime med interiøreksperter

De sosiale sammenkomstene og dialogene dem imellom har vært berikende.

Fruene har utvekslet idéer rundt sine mange utvalgte tilvalgsmuligheter, diskutert fargevalg og rominndelinger og ellers delt alt av små og store interiørvalg.

– Jeg har for eksempel fått tips fra de andre på hvor fint det blir om man har lys integrert i søylene ute på terrassen, noe jeg aldri hadde kommet på selv, sier Kristine, som forteller at hun har minst 20 mapper på Pinterest hvor hun har samlet interiørinspirasjon. Gjennom bloggen Beverbygg har hun og ektemannen Rune Bruvik også fortalt mye om byggeprosessen og veien frem til den kommende innflyttingen.

Lys og dimmefunksjoner er noe også Tove-Lise har hatt høyt oppe på prioriteringslista.

– Alt er nøye planlagt. Som for eksempel at julestjerna skal kunne skinne, mens alt annet av lys i stuen er dempet. Vi Beverfruer er nok litt over middels interesserte i detaljer og interiør, innrømmer hun.

Som alle andre kjøpere i Beverskaret, fikk også Beverfruene tilbud om gratis konsulenttime med interiørekspertene på InDesign.

– Og det var svært verdifullt. Vi fikk mange innspill og interiørtips som vi kommer til å realisere, forteller Astrid.

Fra enebolig til enestående leilighet

Alle tre kommer fra mange år i enebolig. I januar flytter de altså inn i det fjerde og siste byggetrinnet av Beverskaret Terrasse, som da vil bestå av totalt 108 leiligheter. Ni av leilighetene er fremdeles ledige, og trioen ser frem til å få kjente og ukjente som sine nye naboer.

– Hva gjelder antall kvadratmetere blir ikke leiligheten i Beverskaret så mye mindre enn vår tidligere bolig, og det skal bli deilig å få alt på ett plan, forteller Astrid, som i likhet med Kristine kjøpte leiligheten for rundt halvannet år siden.

Tiden frem mot årsskiftet og januar kan nå ikke gå fort nok for de meget flytteklare fruene.

– Den største overgangen blir nok at vi snart bor så og si vedlikeholdsfritt. Vi gleder oss veldig til å innlosjere oss med vårt store piano og til å få stort badekar, sier Kristine, som også innrømmer at hun har vært på fisketur hos flere av dem som allerede har flyttet inn i Beverskaret.

– Og ingen jeg har pratet med har hatt noe å utsette på leilighetene. 

Gode utsikter og Beverfrue-fest

For Tove-Lise og ektemannen hadde det mye å si at boligprosjektet er i regi av Odd Hansen.

– De er viden kjent for sine gode kvaliteter, så det er en god trygghet å kjenne på. Samtidig fortjener deres underleverandører masse ros for det gode samarbeidet vi som kjøpere har hatt med dem.

Til daglig jobber hun på Aibel – en arbeidsplass hun vil kunne se fra terrassen med den fantastiske utsikten. Nå ser hun veldig frem til å pakke og kjøre sitt eget flyttelass sannsynligvis for siste gang, og til å overta leiligheten de har ventet så lenge i spenning på.

– Det nærmer seg faktisk tre år siden prosessen startet, så det skal bli meget godt å lande snart.

– Blir det et rolig stykke bløtkake eller full innflytningsfest i januar?

– Det må i hvert fall bli en fest for oss Beverfruene, kanskje også med våre menn? Det  hadde også vært artig om noen av våre nye naboer ble medlem i vår lille, sosiale og uformelle Beverfrue-forening, smiler Astrid.

Tre ting Beverfruene ser frem til ved å flytte inn i Beverskaret:

Astrid: – Lite vedlikehold, alt på ett plan og bare dét å lande der hvor vi har planlagt alt så lenge.

Tove-Lise: – Å kunne velge mellom å gå og kjøre til jobb, den vannvittige utsikten og å ha flott turterreng like utenfor stuedøra.

Kristine: Null vedlikehold, alt på ett plan og den fantastiske utsikten.

Siste nyheter