Energieffektive løsninger

Dagens høye strømpriser gjør at behovet for energieffektive oppvarmingsløsninger øker. Derfor er vannbåren gulvvarme nå innført som standard i alle Velbygds boligprosjekter.

Smarte løsninger ved høye strømpriser

Byggefirmaet opplever at den energieffektive løsningen med varmepumpe, gir storfornøyde kunder.

– Man kan stå opp om morgenen til velvære og komfort. Kunder skryter av at boligen har en egen lun varme som gjør at man kan gå rundt i t-skjorte uansett årstid. I tillegg sparer det jo både miljøet og lommeboken, sier faglig leder for byggefelt i Velbygd, Sverre Jensen, og fortsetter:

– Folk kommer til Velbygd fordi vi kan tilby denne muligheten og er konkurransedyktige på pris.

Velbygd har lenge hatt søkelys på denne formen for oppvarming.
– Komfort kombinert med fremtidsrettede og fleksible løsninger er vårt fokus. Det er derfor vi nå ønsker å tilby slike løsninger som standard, sier Jensen.


I tillegg til behagelige gulvtemperaturer har Velbygd-boligene også balansert ventilasjon med varmegjenvinning, som gir et sunt og energibesparende inneklima du kan kjenne på kroppen.

Så mye kan du spare ved installasjon av varmepumpe

Som et eksempel på hvor mye du kan spare, kan det være relevant å se på et Velbygd-rekkehus som Krossneshagen på Vormedal. Det årlige energibehovet i denne type bolig vil sannsynligvis ligge på mellom 12.000 og 15.000 kWh.

– Ved at vi leverer dette energifleksible systemet, kan kunden selv velge å oppgradere til energibesparende tiltaket å skaffe seg varmepumpe, opplyser Jensen.

Her vil du ved en strømpris på 1 kr/kWh årlig spare rundt 5.300 kr. Med dagens strømpris på rundt 2 kr/kWh vil regnestykket selvsagt bli enda bedre for deg og lommeboken din.

– God gevinst og mange fordeler

Ingeniør i Bim, Energi og VVS, Thomas Rossebø Olsen i fra firmaet Badeva AS, bekrefter de mange fordelene med vannbåren varme som oppvarming. Firmaet bistår med prosjektering og er en god samarbeidspartner for Velbygd, som også kommer boligkjøperne til gode.

– Her får man en løsning servert som basispakke, noe som vil gi god gevinst for beboerne på flere måter. Dette er et opplegg som kan ligge i boligen din i 50 år, og som tilrettelegger for fleksibilitet. Det gir en jevn temperatur og et godt inneklima i huset, og kan gi forbrukeren økonomiske besparelser, påpeker Rossebø Olsen.

Spennende dager

I disse dager skjer det mye spennende hos Velbygd. Fra deres moderne lokaler på Raglamyr iverksettes det stadig populære prosjekter i flotte omgivelser – og med gode energieffektive løsninger.

Lokale prosjekter som kan nevnes er blant annet Smedasundet i Haugesund, Tjøsvollvatnet i Åkrehamn, Norheimsmarka og Krossneshagen på Vormedal.
Boligdrømmen er med andre ord i ferd med å ta form for mange haugalendinger for tiden.

Siste nyheter