Slik kom Maria seg inn på boligmarkedet

Drømmen om egen bolig er fjern for mange. Nå lanserer Velbygd en boligkjøpsmodell sammen med COO, som gjør at langt flere kan komme seg inn på boligmarkedet. Det var nettopp denne løsningen som gjorde at Marias drøm ble til virkelighet. 

Endelig sin egen bolig

I fjor høst kunne Maria Tjøtta (25), i samarbeid med COO, kjøpe sin første bolig etter å ha vært på leiemarkedet i flere år. 

– Jeg hadde egentlig gitt opp håpet om egen bolig. Helt siden jeg var ferdig med videregående skole har jeg vært på leiemarkedet og brukt omtrent en halv million kroner på husleie. Det føles som å kaste penger ut av vinduet, forteller hun.

Deleie som vei inn på boligmarkedet

Sammen med selskapet COO, kan Velbygd nå tilby en spennende bolikjøpsmodell som hjelper flere inn på boligmarkedet. Modellen, som er basert på deleie, går i grove trekk ut på at du kjøper deler av en bolig, men disponerer og bor i hele. 

Odd Egil Flokketveit, leder salg og marked i COO.

– Vi bidrar med inntil 70 % av egenkapitalen, slik at kravet om egenkapital enklere kan innfris. Selskapet blir samtidig solidarisk medlåntaker i boliglånet. Vår visjon er å bekjempe økonomisk og sosial ulikhet, gjennom å bidra til at flere kan eie sitt eget hjem, sier Odd Egil Flokketveit, leder salg og marked i COO. 

Dette er en finansieringsmodell som kan passe for kunder i alle livsfaser, ikke bare førstegangskjøpere. 

– Vi har kunder i alle faser av livet, fra førstegangskjøpere, til re-etablerere og mennesker sent i livet, forteller Flokketveit.

Les mer om muligheten for deleie her.

Tilfredsstillende og lønnsomt

På plass i sin nye leilighet reflekterer Tjøtta over livet som sjef i eget hus.

– Jeg har aldri hatt «hjem-følelsen» før, men nå har jeg det. Det er godt å betale ned på eget lån og ikke andres. Til mer jeg betaler ned på lånet til billigere blir det å bo. Nå slipper jeg å kaste penger ut av vinduet, og det føles veldig bra, sier Tjøtta.

For første gang på Haugalandet

Samarbeidet mellom Velbygd og COO blir det første av sitt slag på Haugalandet og de første boligprosjektetene der deleie med COO tilbys er Tjøsvollvatnet i Åkrehamn og i Førreparken i Tysvær.

COO kjøper boligen sammen med deg og investerer den delen av egenkapitalen du mangler, slik at du får boligdrømmen din oppfylt. 

Fakta om medeierskap

  • Du mangler egenkapital til å kjøpe bolig.
  • COO kan bidra med inntil 70 prosent av nødvendig egenkapital. 
  • Alle kan søke, ikke bare førstegangskjøpere.
  • Du kjøper ut COO når du har nok kapital selv.

Er du interessert i å høre mer om muligheten for Deleie i en av våre boligprosjekt?

Kontakt oss:
Asbjørn Hovland
Salgssjef

+47 913 07 790
asbjorn@velbygd.no

Siste nyheter