Siden 1937

Odd Hansen har alltid vært velbygd, og nå heter vi det også.

Odd Hansen har drevet byggevirksomhet i flere generasjoner. Det skal vi fortsette med. Erfaringene, kunnskapen og menneskene blir med oss videre. Det gjør også arven vår om at godt håndverk er vårt livsverk.

Velbygd bygger boliger med gode bokvaliteter til fornuftige priser. Vi har bygget opp vårt ry og rykte på verdier som kvalitet, kunnskap, samarbeid og engasjement, og vi jobber hver dag for å gi kundene en god opplevelse. Den tryggeste og beste markedsføringen er nemlig en fornøyd kunde.

Velbygd eies av Børge Andersen og Ramunas Lankutis, som har drevet selskapet siden 2013. Selskapet bygger og leverer velbygde boliger over hele landet, enten det er eneboliger eller større boligprosjekter.

Se våre velbygde referanser.

Vi i Velbygd er lagspillere. Å bygge funksjonelle, innbydende og moderne boligprosjekter er umulig uten trygge, dyktige og dedikerte medspillere å lene deg på. Vi har knyttet til oss samarbeidspartnere som er uvurderlige i utførelsen av vårt arbeid for å levere boliger av høy kvalitet, slik at du som boligkjøper flytter inn med lave skuldre. 

Vi i Velbygd er engasjerte. Fra første møte med Velbygd skal interessenter og boligkjøpere oppleve god dialog med en kundeorientert utbygger. Vi tar ansvar og initiativ, samtidig som vi lytter og gjør vårt for å gi deg som kunde en best mulig opplevelse.

Vi i Velbygd leverer kvalitet. Det gjelder selvsagt kvaliteten på alt fra materialene og planløsningene til dialog, overlevering og etterkontroll. Veien inn i din nye bolig skal oppleves som trygg, åpen og etterrettelig, og det betyr at vi alltid må levere det vi lover, og sikre kvalitet i alt, hele tiden. 

Vi i Velbygd er faglig dyktige. Etter mange år som en av de ledende boligbyggere på Vestlandet, har vi opparbeidet oss kunnskap, relasjoner og erfaringer og knyttet til oss samarbeidspartnere som utgjør og muliggjør den høye kvaliteten vi lover deg som boligkjøper. 

Godt håndverk er vårt livsverk.   

1937

Trelasthandelen

Pinner og plank

Trelasthandelen

I starten handlet det mye om pinner og plank. Til trelasthandelen på kaien i Kopervik kom nevenyttige fra hele regionen for å kjøpe materiale. Allerede på den tiden tok trelasthandlerne med seg hammer og spiker og bygget både påbygg og bolighus innimellom.

1982

Fra Kopervik til Bygnes

Odd Hansen

Fra Kopervik til Bygnes

Kopervik-mannen Odd Hansen tok over den tradisjonsrike trelasthandelen og gav den nytt navn. Odd Hansen AS flyttet fra Kopervik til Bygnes, og skiftet mye av fokuset til å nå handle mer om bygg. Trelasthandelen var imidlertid med videre.

1994

Skyter fart

Modernisering

Skyter fart

Odd Hansen skifter eier igjen i 1994, og nå skyter det fart. En modernisering av hele selskapet fører til et stadig snevrere fokus på eneboliger, prosjekter, tilbygg og alt som hører til. Dette arbeidet pågår gjennom hele 90-tallet, og inn i det neste århundret.

2007

Bort fra trelast

Boligfokus

Bort fra trelast

Trelasthandelen blir solgt, og selskapet sitter igjen med et mannskap og en filosofi som fokuserer hundre prosent på boliger.

2012

Beverskaret oppstår

Ny generasjon

Beverskaret oppstår

En ny generasjon overtar driften av selskapet. Samtidig, og kanskje symbolsk, er det byggestart på et av de største boligprosjektene i selskapets historie: Beverskaret

2016

Utsikten Terrasse

Suksess i Aksdal

Utsikten Terrasse

Utsikten Terrasse, ved foten av Alvanuten i Tysvær, ble ferdigstilt i 2016. Med solrike terrasser og flott utsikt over Aksdal, bekreftet den lange interesselisten at boligprosjektet ville bli en suksess allerede før første spadetak.

2017

Åkrasanden Atrium

Sandslottene

Åkrasanden Atrium

Åkrasanden Atrium er ett av mange prosjekter Velbygd har bygget og bygger på Karmøy. Året etter ferdigstillelsen i 2017 ble de sjarmerende sandslottene våre tildelt Årets Boligskikkpris av Karmøy kommune.

2018

Beverskaret ferdigstilles

Beaverly Hills

Beverskaret ferdigstilles

Beverskaret øst i Haugesund, bestående av 6 terrasseblokker og 108 flotte leiligheter med utsikt over Haugesund og Nord-Karmøy, ble ferdigstilt i 2018 og var ett av Velbygds første virkelig store boligprosjekt.

2021

Ny satsing

Østover

Ny satsing

Eikhaugen er selskapets aller første prosjekt på Østlandet. Hjemme på Vestlandet flytter selskapet fra Bygnes på Karmøy til Haugesund.

2023

Hittil største prosjekt

Smedasundet 1

Hittil største prosjekt

Velbygd sitt største og mest eksklusive prosjekt frem til i dag er Smedasundet 1, sør i Haugesund. De 7 byggetrinnene med blant annet utendørs svømmebasseng, egen kaipromenade og 163 leiligheter med høy standard ble ferdigstilt i 2023.

2024

Navneendring

Velkommen til Velbygd!

Navneendring

Selskapet med den lange historien retter fokus mot de nye historiene. Vi bytter navn til Velbygd, oppkalt etter kvaliteten på våre uttallige hus, leiligheter, tilbygg og påbygg spredt rundt omkring på Vestlandet – og nå også over hele Norge. Nye kapittel skal skrives, men historien, erfaringen og ekspertisen har vi med oss – alltid.