Stortu

Ferdigstilling 2023

Antall enheter 22

Hero image

Boliger for alle

Stortu er et boligprosjekt hvor vi har lagt vekt på stor variasjon av både boligtyper og størrelser – variasjon som skal sikre et helt unikt og hyggelig bomiljø, uten gjennomgangstrafikk.

Velbygde boliger med det lille ekstra

18 av de flotte hjemmene er seksjonerte boenheter, med parkering på egen plass like ved eller i garasje ved inngang, med egen utvendig bod. De 4 frittliggende eneboligene har selveiertomt. Uteområder er opparbeidet med asfalt frem til inngangspartiet, samt opparbeidet med plen, lekeplass og beplantning i henhold til arkitektens anvisning.

Kjøkkeninnredningen inkluderer integrerte hvitevarer som platetopp, komfyr og oppvaskmaskin. Den balanserte ventilasjonen med varmegjenvinning gir et sunt og energibesparende inneklima.

Arkitektens estetiske redegjørelse

Stortu ligger i et karakteristisk landskap, der knauser og koller stiger opp av jordbrukslandet, nakent og variert.
Bebyggelsen på Stortu søker å ivareta disse landskapsformasjonene, med hus plassert i forhold til terrenget, der utsikt, vind og landskap er styrende for utforming. Den markante haugen midt i området danner ryggen for bebyggelsen og blir et fysisk og samlende objekt for et godt bomiljø.


Bebyggelsen henter inspirasjon fra dette landskapet og er enkle og funksjonelle i utrykk, med svake skråninger på tak som skaper variasjoner og rytme, samtidig som det blir en helhet i hele området. Store glasspartier gir byggene åpenhet og slipper mye lys inn i de åpne romløsningene. Alle boligene har gode solrike uteplasser som er delvis skjermede og privatiserte.


Utstrakt bruk av tre, med jordfarger og naturlig fargepalett, plasserer husene godt integrert i landskapet, som sammen med robust byggeskikk og gjennomførte tradisjonelle detaljer gir området en varig og solid kvalitet, samtidig som utrykket og volumoppbyggingen, samt romløsning og lysinnfall gir byggene et moderne og innbydende utrykk.

Kontakt oss

Har du spørsmål til dette prosjektet, eller tilsvarende prosjekt?