Umiddelbart helt solgt av Krossneshagen

Smarte planløsninger. Betraktelig mindre strømutgifter. Deilig gulvtemperatur i alle rom. Beboerne stortrives i Odd Hansens nye boligprosjektet på Vormedal.

Boende i en enebolig på Norheim, var samboerparet Marianne Jünger og Michael Knudsen egentlig ikke på utkikk etter ny plass å bo. 


– Vi hadde så smått begynt prosessen med å legge huset vårt ut for salg, men hadde ingen konkret plan for ny bolig eller så muligheten for kjøp av nybygg. En kveld kom vi imidlertid over en Finn-annonse for et av rekkehusene i Krossneshagen og ble umiddelbart helt solgt, forteller Marianne. 

Beliggenheten sentralt på Vormedal. Tegningene. Nabolaget. Lekeplassene og grøntområdene mellom boligene. At det var en energieffektiv bolig. Ingen vedlikehold på mange, mange år.

Dette var noen av hovedfaktorene som gjorde at paret snudde seg rundt og raskt slo til på kjøp av det splitter nye rekkehuset med 123 kvm og to plan, hvor de nå har bodd i litt over 3 måneder. 

– At boligen var en energieffektiv bolig var ikke noe vi var på jakt etter i utgangspunktet, men er noe som har blitt et stort pluss for oss, sier Marianne.

I Krossneshagen har paret blant annet vannbåren gulvvarme – noe som har gjort at Michael enda ikke har pakket opp tøflene han så ofte hadde på seg i deres tidligere bolig. 

– Her har vi stabil varme under føttene. I eneboligen på Norheim, bygget i 1963, var vi vant med trekk på beina. Vi hadde peis og varmepumpe, men det ble bare punktvis varme rundt om i huset.

At boligen også har balansert ventilasjon med varmegjenvinning bidrar til et kraftig kutt i strømregningen sammenlignet med fakturaen de mottok som beboere nord for Norheimskogen.

– Når jeg oppgir for kolleger og venner hva vi nå har i strømregning, får de hakeslepp, smiler Marianne.


– Ungene storkoser seg

I rekkehuset i Krossneshagen bor også Mariannes datter på 12 år og ofte også Michaels sønn på 11. 

– Ungene storkoser seg, spesielt med tanke på det nye nabolaget. Akkurat dét er som natt og dag. Her florerer det av jevngamle barn. På Norheim bodde det ikke så mange på deres alder i nærheten, så det ble en del logistikk ved vennebesøk og lengre avstander, innrømmer Michael.

Samboeren hans kan fortelle at Vormedal svømmehall, Mykje skole og boligprosjektets eget aktivitetsområde er barnas favorittmøteplasser i nærområdet. 

Tar hele huset i bruk

Eneboligen på Norheim var større, men på Vormedal bruker familien det nye hjemmet på en helt annen måte. 

– Planløsningen her er mer hensiktsmessig. Selv om huset i Krossneshagen er mindre i antall kvm bruker vi hele huset så mye at boligen føles større enn den vi hadde, sier Michael.

Samboerparet er veldig fornøyde med sin nye tilværelse. Direkte adgang til eget bad fra foreldresoverommet, det splitter nye kjøkkenet og skyvedører i de fleste rom er bare noen av mange trivselsfaktorer. Hva har så vært det aller beste ved å flytte til det koselige nabolaget på Vormedal? 


– Skal jeg trekke frem én ting, får det bli at det har vært deilig å starte fra scratch hvor alt er nytt og fint, svarer Marianne. 

– Det er deilig å slippe å tenke på oppussing. At noe må gjøres hele tiden. Her er det ingenting som henger over oss og som gjøres. Vi koser oss når vi vil uten å måtte gjøre i stand huset og utføre vedlikehold før vi kan kose oss, erkjenner Michael. 

Lettstelt bolig og hage

Også for ekteparet Anne Marie og Olav Askeland var boligkjøpet i Krossneshagen nærmest en impulshandel. – Fra stua i vår store enebolig på Vormedal så vi en dag at Velbygd begynte med grunnarbeidet for boligprosjektet. Da tenkte vi at det kunne være rett beliggenhet for oss dersom vi en dag skulle flytte, forteller Anne Marie. 

Og kjøp og flytting ble det etter at paret så at prosjektets eneboliger hadde 121 kvm over to plan – en mer passende størrelse for deres nåværende behov som pensjonister.

– Vi har fått oss en mindre og mer lettstelt bolig og hage, som trenger lite vedlikehold. Den vannbårne varmen gjør at det er behagelig, godt og varmt i alle rom. Vi merker det også godt på strømregningen at vi nå bor i en energieffektiv bolig, påpeker Olav. 

– Ikke angret et sekund
Som mangeårige vormedalsbuer har de blitt glade i sitt nærområde.

– Og boligene i Krossneshagen ligger veldig fint til. Her finnes mange fine turområder, og nærhet både til butikk, skole, barnehage, idrettshall og busstopp. 


Det aktive pensjonistparet har nå lagt bak seg en behagelig kjøps- og flytteprosess og ser frem til første vår i sitt nye hjem. 

–  Vi fikk veldig god oppfølging av Lisa og teamet fra Velbygd, vi har ikke angret et sekund, smiler Anne Marie.

Krossneshagen:

  • 1 ledig rekkehus, forventet innflyttingsklart 2. kvartal i år
  • 2 ledige eneboliger, forventet innflyttingsklart 2. kvartal i år – E2-1 og E2-2
  • Rekkehus R2 og eneboliger i E1-rekken forventet innflyttingsklart 1. kvartal 2024. Dette er boliger det fortsatt er er mulig å gjøre tilpasninger i rundt kjøkken, bad, elektro og overflater 
  • Mulighet for Husbankfinansiering
  • 5-årsgaranti 
  • Hyggelig felleshage med ulike lekeapparater 

Siste nyheter